Verifică mereu calitatea obiectelor pe care le cumperi

Titlul este învățătura de care am avut parte acum câteva zile, reușind cu grație să fiu păcălit cu voia mea cum s-ar spune la cumpărarea unor obiecte de care aveam destul de mare nevoie atunci. Cum s-a întâmplat? Practic vina a fost a mea fiindcă sunt genul de om care se ghidează foarte mult după aparențe, la prima vede adică, și nu stau să analizez prea mult în prealabil.

În cazul ăsta am văzut obiectele, păreau să se încadreze în cerintele mele deci fără să mai stau pe gânduri le-am cumpărat urmând să observ abia acasă că am luat de fapt niște mizerii la preț de lucruri bune.

Pe de altă parte, scuzându-mă, pot spune că a fost și vina comerciantului care a oferit spre vânzare falsuri în loc de lucruri reale, fără să specifice asta, dar după cum ar spune o vorbă bătrânească e de vină cel care ia nu cel care oferă.

În concluzie vă recomand să fiți cât mai atenți în orice situație. Lăsând puțin la o parte actuala mea problemă cu lucrurile care nu se ridicau nici pe de parte la standardele normale ținând cont de acel preț, trebuie să fiți atenți indiferent de ceea ce faceți. Spun asta fiindcă am observat că foarte multe persoane în ziua de astăzi, poate și din cauza tehnologiei uneori, nu prea mai sunt atenți.

Peste tot suntem distrași de tot felul de lucruri precum reclame, melodii, mesaje, apeluri, notificări, emailuri, oriunde ne uităm există ceva care să ne distragă atenția de la lumea reală și să ne trimită spre virtual. Dacă reușim să blocăm cât mai multe din sursele de distragere atunci deja am făcut primul pas foarte important spre a trăi cât mai conștient. Iar dacă trăim conștient nu are ce să ni se întâmple rău sau greșit.

Lasă un răspuns