Totul are un sfârșit

Dacă ne uităm în jur sau chiar în interiorul nostru vom vedea că toți, inclusiv noi, căutăm lucruri veșnice care nu se vor termina niciodată, cel puțin din perspectiva și dorința noastră. Oamenii își caută jumătatea, au impresia că o găsesc iar după câțiva ani realizează că nici asta nu a fost jumătatea lor și continuă căutarea. Iar găsesc pe cineva, povestea se repetă, într-un final iar își dau seama că nu au făcut alegerea bună.

Dar oare câți își dau seama că noi, ca oameni, ca suflete, suntem deja un întreg și nu avem nevoie de o jumătate? Atunci când ne punem toată fericirea în persoane sau obiecte e clar că la un moment dat ele vor dispărea și vor lua odată cu ele și fericirea ta. Ideea e să nu ai așteptări și pretenții de la nimeni ci doar de la tine.

Dacă fericirea ta va depinde doar de tine atunci vei fi fericit tot timpul. Dacă fericirea ta are forma unui obiect sau a unei persoane te pot asigura că la un moment dat vei ajunge în ipostaza în care, în faza avansată, depresia îți va bate la ușă deoarece persoana respectivă a dispărut din viața ta.

Ajungând la ideea principală de la care a luat naștere acest articol trebuie să știți că tot ce reprezintă materie are un sfârșit. Singurul lucru care e veșnic e propriul nostru suflet de care vom avea parte chiar și atunci când lumea materială se va sfârși pentru noi.

Când te legi cu o sfoară de cineva sau ceva și ești dependent de acea persoană sau acel lucru stările și comportamentul tău vor depinde într-o oarecare măsură de ele. Astfel, când persoana în care ți-ai pus fericirea va pleca, tu vei deveni trist. Când substanța care îți dădea puțină liniște și fericire se va termina, tu vei trece prin stări nasoale. Ideea e să fi cât mai independent posibil.

Lasă un răspuns