Scapă de aplicațiile care nu îți sunt de folos din dispozitivul cu sistem de operare Android sau Windows

Din ce in ce mai multi oameni se bucura de telefoanele mobile smart si de tabletele inteligente pe care se joaca, urmaresc cele mai noi stiri, starea vremii, tin legatura cu persoanele aflate la distanta, isi completeaza pe ultimul moment niste proiecte, fac fotografii, inregistreaza momente placute, iar lista activitatilor poate continua.

In cazul in care aceste dispozitive sunt folosite la adevarata lor capacitate, atunci ele vor functiona in parametrii normali si nu vor pune probleme in acest sens. In momentul in care dispozitivele sunt incarcate cu tot felul de aplicatii inutile, care consuma nu numai spatiu si memorie ci si baterie, apar adevaratele probleme.

Insa utilizatorii de telefoane si tablete au posibilitatea de a scapa de aplicatiile inutile printr-o simpla curatare a dispozitivelor. Programele care nu au fost folosite niciodata si pe care utilizatorii nici nu intentioneaza sa le deschida sunt rapid eliminate. Inainte insa de a scapa definitiv de aplicatiile din telefon sau din tableta, trebuie dezinstalate.

Dezinstalarea trebuie facuta cu multa precautie pentru ca, daca este dezinstalat programul nepotrivit, atunci cu siguranta acest lucru va influenta in mod negativ buna functionare a sistemului Android sau Windows de functionare. Daca insa utilizatorii stiu exact de ce program trebuie sa scape, pot sa deschida optiunea Settings, sa selecteze All, programul nedorit si apoi Disable!

De asemenea, daca telefonul sau tableta au avut deja instalate unele aplicatii pe care utilizatorii nici macar nu le-au deschis, precum e-mail, news, jocuri, Facebook, acestea pot fi dezinstalate din Setari – Aplicatii – Gestionare aplicatii sau pot fi mutate pe cardul micro SD de stocare a fotografiilor.

In cazul dispozitivelor Windows, insa, eliberarea spatiului este mult mai simpla. Din lista Aplicatiilor va fi selectat meniul Stocare sau Stocare Inteligenta, din care utilizatorul va cauta o aplicatie pe care nu si-o mai doreste, va apasa pe butonul Dezinstalare si Confirmare.

In concluzie, atat de pe dispozitivele cu sistemul de operare Android cat si de pe dispozitivele cu sistemul de operare Windows aplicatiile care nu mai sunt sau nici nu au fost de folos utilizatorului pot fi sterse in cativa pasi simpli!

Lasă un răspuns