Oslo (2021): un thriller tensionat pentru filmul cu Ruth Wilson si Andrew Scott

Un duet superb si un subiect pasionant…asa am putea caracteriza in cateva cuvinte acest film.
HBO tocmai a dezvaluit trailerul noului film Oslo in care joaca Ruth Wilson si Andrew Scott. Canalul HBO ne va oferi in curand acest film care povesteste un eveniment istoric major.

Oslo, in culisele discutiilor istorice dintre Israel si Palestina
HBO ne va propune in curand o scufundare in culisele unui eveniment istoric major cu Oslo. Acest lung-metraj reprezinta o adaptare a unei piese de teatru jucata incepand cu anul 2016. La acea vreme a reusit sa impresioneze criticii. A fost recompensata cu numeroase premii. Atat piesa de teatru cat si filmul ne povestesc culisele unor negocieri cunoscute precum Acordurile de la Oslo. Acestea au avut loc in 1993 in capitala norvegiana. La acea epoca au fost considerate drept decisive in relatia dintre Israel si Palestina.

Mai precis, intriga filmului este centrata pe un mic grup, format din reprezentanti din cele doua tari care au incerat sa gaseasca un teren un teren de acord pentru a face pace intre cele doua natiuni. Filmul urmareste aceste negocieri prin intermediul punctului de vedere oferit de Mona Juul si Terje Rod-Larsen, un cuplu care a existat si in realitate. Politiciana, membra a Ministerului de Afaceri Externe la acea vreme si sotul sau, sociolog, au contribuit la aceste negocieri dintre palestinieni si israelieni.

Trailerul filmului Oslo ne promite un film care incearca sa reconstituie tensiunea evenimentelor istorice din 1993. Ni se sugereaza cat de important este ca aceste discutii sa fie duse la bun sfarsit. Si personajul interpretat de Ruth Wilson sugereaza de mai multe ori acest lucru. Abia asteptam de altfel sa vedem intepretarea actritei dar si cea a lui Andrew Scott, doi actori care au jucat in serialul His Dark Materials.
Incepand cu data de 29 mai filmul va putea fi vizionat pe HBO.

Lasă un răspuns