His Dark Materials: recapitularea sezonului 1

Sezonul 2 al serialului este extrem de asteptat de fani. Urmeaza sa fie difuzat incepand cu data de 17 noiembrie. Pana atunci, haideti sa facem impreuna o recaptitulare a sezonului 1.

Adaptare a unor romane de fantezie pentru adolescenti, cum a fost Harry Potter, serialul His Dark Materials a sosit in anul 2019 pe micile noastre ecrane si a cucerit publicul si criticii deopotriva.

Sezonul 2, care va debuta pe data de 17 noiembrie pe OCS se anunta la fel de epic ca si primul. Mai ales acum ca mizele par si mai clare insa misterele sunt la fel de numeroase. Pentru a ne rescufunda in acest univers special, am decis sa facem o recapitulare a sezonului 1 al serialului. Atentie insa, daca nu ai vazut inca sezonul 1 al serialului, acest articol este plin de spoilere.

La inceputul serialului o descoperim pe Lyra Belacqua, o fata in varsta de 12 ani care studiaza la o scoala extrem de stricta, Jordan College din Oxford. Se plimba impreuna cu Pantailamon, demonul sau, adica un animal care este un fel de reflexie a sufletului sau. In acest univers extrem de steampunk, unele personaje au drept urmare propriul sau demon. Printre acestia se numara si Lordul Asriel, unchiul fetei care o neglijeaza in mod repetat pentru a pleca intr-o expeditie in Marele Nord, in incercarea de a deslusi unele secrete, ale Prafului in special, o materie deosebit de stranie care de care este interesata si Magisterium, o biserica care incearca sa isi impuna autoritatea.

Lyra vs. Magisterium
Lyra descopera la un moment dat existenta Prafului si i se incredinteaza un aletiometru, adica un dispozitiv care spune adevarul. Insa, la scurt timp, cel mai bun prieten al fetei, Roger, este rapit, precum si alti copii din regiune. De fapt, s-a descoperit ca Praful reactioneaza in contact cu copiii nevinovati. Acestia sunt dusi cu forta in Marele Nord unde au parte de experiente infricosatoare.

Lyra, determinata sa il salveze pe Roger si pe ceilalti copii, face cunostinta cu Marisa Coulter, o aristocrata misterioasa care o ia sub aripa sa insa care se pare ca, in cele din urma face si ea parte din Magisterium. Socul este ca Marisa este nimeni alta decat…mama fetei.

Un comentariu la „His Dark Materials: recapitularea sezonului 1

  1. Final Destination 2000 watch series free

    este vorba despre un puşti care se urcă într-un avion împreună cu nişte colegi de-ai lui ca să plece în vacanţă la Paris. El aţipeşte şi visează ce se va întâmpla şi-i alarmează pe toţi, dar numai 7 coboară, iar avionul explodează. După aceea se luptă ca să scape de moarte, care vine şi încearcă să-i omoare pe toţi. Ei se scapă unii pe alţii şi moartea îi vânează pe cei care îi scapă pe cei ce moartea trebuia să îi ia.

Lasă un răspuns