Every Breathe You Take: Casey Affleck impecabil într-un thriller academic

In Every Breathe You Take, noul thriller al lui Vaughn Stein, un psihiatru interpretat de Casey Affleck il gazduieste la el pe fratele uneia din pacientele sale, recent decedate.

Every Breathe You Take: un format clasic
Vaughn Stein nu este un nume foarte cunoscut in industria filmului. Trebuie sa spunem ca acest scenarist si realizator american este inca la inceput, mai are multe de invatat. Dupa Terminal si Bloodline, se reintoarce pe data de 4 iunie cu noul sau film, Every Breathe You Take.

Ocazia perfecta de a pune in scena o istorie paranoiaca, extrem de reusita datorita interpretarii lui Casey Affleck si Michelle Monaghan. Intriga povesteste destinul lui Philip, un psihiatru al carui viata este data peste cap atunci cand una din tinerele sale paciente decide sa isi puna capat zilelor. Atunci cand fratele acesteia se autoinvita in casa sa, face cunostinta cu sotia si fiica sa, totul pare sa o ia razna, inclusiv Philip.

Every Breathe You Take este un thriller destul de clasic. Este in egala masura un thriller academic, scolar chiar, care imprumuta drumuri parcurse deja de alti cineasti.

Din fericire, in ciuda simplitatii sale, lung-metrajul este deosebit de eficient. Vaugh Stein reuseste sa impuna o atmosfera opresanta si paroxistica, intr-unstil vizual gri si rece, care ne duce cu gandul la The Ghost Writer. Este povestea unui psihopat capabil de orice pentru a lua locul unei victime inocente. Filmul le datoreaza multe actorilor principali.

Ca de obicei, Casey Affleck este de o precizie halucinanta. Dovedeste inca o data ca este un actor excelent. Comedianul este ultra convingator in pielea acestui psiholog timorat, taciturn care este nevoit sa iasa din zona de confort pentru a-si proteja familia. Michelle Monaghan nu este mai prejos.

Actrita ne ofera o interpretare impresionanta, un echilibru intre forta si fragilitate, naivitate si perspicacitate. Cigar daca nu va revolutiona genul thriller, Every Breathe You Take este un film pe care il urmarim cu placere.

Lasă un răspuns