Disney Star+- top 3 filme ale lui Wes Anderson de redescoperit

Lansata in 23 februarie, platforma Disney Star + are un catalog din ce in ce mai bogat si dezvaluie 3 comori de la Wes Anderson de descoperit sau redescoperit.

The Grand Budapest Hotel. In anul 2014, Wes Anderson ne deschidea larg portile de la hotelul The Grand Budapest Hotel, locul plin de mici istorii foarte fascinante. Ia si tu cheia ta si urca etajele in descoperirea clientilor acestui hotel prestigios, in compania distinsului M. Gustave si alaturi de mana sa dreapta, Zero Mustafa. Inspirat de operele lui Stefan Zweig, acest film este o comedie minunata unde se amesteca povestea unui tablou furat, un conflict in jurul unei mosteniri intr-o Europa in continua schimbare.

The Darjeeling Limited, 2008. Inainte de decorurile inzapezite din Europa de Est, Wes Anderson si-a dus spectatorii in calatorie prin India. Trei frati se reunesc, dupa o perioada in care nu au mai vorbit deloc de la moartea tatalui lor. Ideea lor- sa reinnoiasca legaturile care ii uneau mai demult traversand tara cu trenul. Pierduti in mijlocul desertului in compania solitudinii lor fratia lor se va lasa prada magiei Indiei si se vor intelege ca altadata.

Familia Tenenbaum. Una din comorile semnate Wes Anderson si fara indoiala una din cele mai culte. In acest portret al unei familii disfunctionale, care nu seamana cu nimic din ce ai vazut pana acum, Wes Anderson ne face sa ne bucuram de un ton sic si excentric in orice circumstante, de o melancolie aliata cu scene delirante si o mare grija data celor mai frumoase detalii.

Filmul ni-i prezinta pe Eteline si pe Royal si pe cei trei copii ai lor in anii 70. 22 de ani mai tarziu s-au schimbat dar toti revin sa traiasca sub acelasi acoperis la cererea tatalui care pretinde ca sufera de o boala incurabila.

Lasă un răspuns