Despre importanța contabilității

Din cauza faptului că de-a lungul vieţii m-am lovit de diverse probleme am fost nevoit să învăţ şi foarte multe lucruri pentru a reuşii să mă descurc în viaţă. La un moment dat ajunsesem să administrez mai multe mini-AFACERI care ajunseseră să-mi aducă lunar nişte venituri frumusele. Am spus ”mini-AFACERI ” deoarece eu eram singurul care lucram în cadrul acestor câteva AFACERI.

Aşadar, lucrând foarte mult timp singur şi dându-mi tot interesul şi silinţa veniturile creşteau constant însă venind din tot mai multe surse diferite şi ajungând uneori pe card, uneori prin Paypal şi în foarte puţine cazuri (dar existente) chiar prin poştă, în plic începuse la un moment dat să-mi fie foarte greu să ţin o contabilitate bună mai ales ţinând cont de faptul că şi eu aveam, la rândul meu, de plătit alte diverse surse.

Din fericire, exact din momentul în care ajunsesem la un pas de a mă prăbuşi şi de a nu mai putea a ţine cont de veniturile pe care le încasez, pe care le cheltui iar munca îmi era tot mai greu de administrat am început să îmi fac zilnic aproximativ jumătate de oră pentru a nota absolut toate sumele, comenzile, plăţile efectuate şi toate cele. Astfel am reuşit să mă organizez destul de bine şi să pot să ştiu în absolut orice moment totul legat de afacerile mele şi veniturile pe care mi le aduc sau mi le iau acestea.

Dacă şi tu te numeri printre micii întreprinzători, ca să zic aşa, şi primeşti lunar BANI din foarte multe surse şi, la fel, eşti nevoit să faci şi plăţi în la fel de multe surse atunci este esenţial să angajezi un contabil sau, dacă bugetul totuşi nu-ţi permite, trebuie să înveţi să ţii o contabilitate strictă a tuturor veniturilor pe care le aduce afacerea ta.

Lasă un răspuns