Cum să formulezi un anunț pentru a vinde cât mai ușor

Sunt destul de activ pe Facebook, pe contul personal, și fac parte din mai multe grupuri de vânzări targetate pe orașe. Așadar văd zilnic diverse anunțuri de la diferite persoane și am observat un lucru: că foarte mulți nu știu să vândă, n-au habar cum să formuleze anunțuri. În prima fază am zis că sunt cazuri izolate dar de curiozitate am intrat și pe câteva site-uri celebre de vânzări și surpriză: și acolo am găsit la fel de mulți care oferă informații vagi despre produs, poze neclare sau deloc și date de contact invalide.

Ca un anunț să vândă trebuie să fie formulat cum trebuie. În primul rând în titlu trebuie să se găsească clar ceea ce vindeți: greșit: ”Telefon, corect: Telefon Samsung S6 16GB Alb.” De ce? Pentru că titlul e cel care atrage prima dată un potențial client. Dacă titlul nu atrage, nici clientul nu o să vină.

Mai departe, descrierea produsului trebuie să conțină date exacte despre obiectul vândut: specificațiile, dacă funcționează bine sau rău, eventuale reparații, obiectele cu care vine la pachet (ex: încărcător, husă, cablu USB) și dacă dispune sau nu de acte. Pentru a dovedi că informațiile sunt reale, sunt necesare și minim 3-4 poze în funcție de mărimea produslui vândut.

Acestea trebuie să fie cât mai clare și făcute din unghiuri cât mai bune astfel încât calitatea obiectului să fie observabilă. Pentru a putea fi contactat de un eventual cumpărător, e obligatoriu să vă lăsați și câteva date de contact precum numărul de telefon sau adresa de email. În final prețul produsului rămâne utimul factor de catre trebuie să țineți cont. Analizați înainte piața și încercați să nu aveți nici prețul cel mai mare (pentru că nimeni nu va cumpăra) dar nici cel mai mic (pentru a nu vă păcăli singuri).

Ținând cont de aceste aspecte, produsul se va vinde sigur!

Lasă un răspuns