Cele mai benefice alimente pentru sănătate

Orice medic recomanda o dieta echilibrata si un consum moderat de sare sau zahar. Fara doar si poate exista o multime de alimente care au proprietati benefice asupra organismului si care trebuie consumate saptamanal.

In timp ce anumite produse reduc tensiunea arteriala, altele ajuta la o mai buna circulatie a sangelui sau la intarirea sistemului osos.

Fructele oleaginoase sunt printre cele mai sanatoase, dar si cele mai satioase. Acestea sunt folosite inclusiv in timpul procesului de slabire datorita faptului ca ofera o reala senzatie de satietate.

Mai mult decat atat, nucile sau alunele sunt bogate in omega 3 astfel incat au un efect benefic asupra sanatatii inimii. Un pumn de oleaginoase pe zi este tot ceea ce un om are nevoie pentru o imbunatatire a starii sale de sanatate.

Nici fructele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie. Acestea sunt bogate in vitamine, dar si in minerale esetiale pentru o buna functionare a organismului.

Consumul zilnic este recomandat pentru sanatatea dintilor si a oaselor asa ca o gustare din fructe este ideala, mai ales pentru cei mici care se afla in perioada de crestere si care au nevoie de tot ce este mai bun si mai hranitor pentru a se dezvolta intr-un mod cat mai armonios.

Cerealele integrate de asemenea au un rol esential si nu ar trebui sa lipseasca dintr-un regim echilibrat de viata. Acestea ajuta in cazul problemelor digestive si regleaza tranzitul intestinal motiv pentru care se recomanda consumul in prima parte a zilei.

Lasă un răspuns