Căței versus pisici

Un lucru ce nu am înțeles niciodată, este determinarea oamenilor să ofere tot ce e mai bun câinelui său, sau a pisicii. Da, e drăguț, te joci cu el, vine cu tine peste tot, dar să îl tratezi mai bine decât pe tine?

Preferatele mele sunt pisicile, câinii nu m-au prea atras vreodată. Pisicile sunt atât de moi, atât de lingușitoare, atât de drăgălașe.. Întotdeauna mi-am dorit una, dar cum știam că nu pot să o îngrijesc, am tot amânat. Nu aș avea suficient timp să strâng după ea, să o duc la veterinar și toate cele.

Văd cât de mult iubește lumea animalele, chiar și în filme, e mai dramatic să moară animalul de companie decât personajul negativ, ce e cu lumea asta? Atât de iubite sunt, încât unele persoane devin vegetariene, își dedică tot timpul animalului și parcă nu mai trăiește pentru sine, ci pentru ghemotocul de blană.

Există și persoane, pe care pot spune că le înțeleg, ce decid să își o una, două, cinci pisici și să nu le mai pese de lume. Astea sunt în general fetele neatractive, în general rotunjioare. Mi-ar plăcea o casă plină de pisici, deși aș ajunge aproape de nebunie, dacă se apucă să miaune toate deodată. Dar e frumos să vezi, la alții.

Îmi plac atât pisicile, cât și cățelușii, dar parcă tot aș prefera mai mult o pisicuță drăgălașă. Să îi dau păpică, să mă joc cu ea, aș epuiza-o. Văzusem un clip acum câțiva ani, care m-a făcut să îmi doresc și mai mult o pisicuță, venise o fată acasă și un pui mic începe să se cațere pe ea. Atât de drăgălaș a fost… Poate într-o bună zi voi avea și eu una acasă, până atunci nu am decât să continui să visez la una. Chiar nu mi-aș lua dacă știu că nu o pot îngriji.

Lasă un răspuns