Ai grijă de sănătatea ta!

Zilele astea o persoană foarte dragă mie a început să aibă câteva probleme de sănătate destul de supărătoare, mai ales că acestea nu-i mai dau voie să practice activitatea cu care îşi câştiga existenţa.

Aceste probleme despre care vorbesc par la prima vedere că au apărut din senin însă după ce a răscolit puţin prin memorie, persoana respectivă şi-a dat seama că dacă avea grijă de propria sănătate atunci când a fost cazul, problemele pe care le are în momentul de faţă nu şi-ar mai fi făcut simţită prezenţa şi nu ar mai fi deranjat pe nimeni.

La fel ca în multe alte cazuri, nu-ţi dai seama de importanţa unui lucru sau a unei persoane până nu o pierzi. Nu realizezi cât de dependent eşti de sănătate până nu apar câteva probleme de sănătate suficient de grave şi puternice cât să te facă să regreţi că nu ai avut grijă de tine la vremea potrivită deoarece foarte puţine boli şi probleme apar fără să fi existat vreun declanşator care de obicei este creeat la rândul lui tot de către noi, oamenii.

Unul dintre principiile pe care le apreciez foarte mult, le recomand şi după care mă ghidez în viaţă este ”Semeni ceea ce culegi”. Pe lângă adevărul pe care acest principiu şi proverb îl conţine te poate ajuta şi să previi foarte multe posibile probleme.Dacă nu vrei ca ceva rău să ţi se întâmple atunci este esenţial ca nici tu să nu faci nimic rău altor persoane, de aici şi ”Nu face cu alţii ce nu ţi-ai face ţie”.

Dacă vrei să nu întâmpini surprize neplăcute în ceea ce priveşte relaţiile tale cu persoanele din jur şi să previ orice fel de probleme, fie ele de sănătate sau altceva, trebuie mai întâi să te asiguri că ai foarte mare grijă cu stilul tău de viaţă şi cu felul în care te porţi cu oamenii.

Lasă un răspuns